Lyžování v Loferu

Dlouhá tradice

Obec Lofer je známé rekreační středisko v rakouských Alpách s dlouhou tradicí. Mezi znalci lyžařských oblasti v Rakousku je Lofer znám též chutnou gastronomií a nadstandardní kvalitou poskytovaných ubytovacích a dalších doplňkových služeb.

Široká nabídka ubytování

V Loferu a v obcích okolo se k ubytování a strávení příjemné zimní dovolené nachází množství hotelů, hotýlků, penzionů a prázdninových bytů. Obec Lofer navštěvují především ti, kteří hledají kvalitní zimní dovolenou v Alpách v některém z typických alpských středisek Rakouska. Mnozí tvrdí, že loferská lyžařská střediska nabízejí jedno z nejpůsobivějších rakouských lyžování.

Saalachtal

Středisko Lofer je k nalezení v Salcbursku. Bývá řazena do populární rekreační oblasti s názvem Salzburger Saalachtal. Samotný Lofer leží ve výšce 630 metrů nad mořem. Dominantou Loferu je působivý vrchol Loferer Steinberg. Ten se šplhá do nadmořské výšky 2.513 metrů přímo nad vesnicí a tvoří jí tak jedinečnou kulisu.

Ze všech stran hory

Vesnička Lofer je obklopena pohořími Loferer Gebirge a Reither Gebirge. Ze severní strany sem zasahuje výběžek Chiemgauerských Alp a ze západu Pass Strub. Vesnicí protéká říčka Saalach.

Oblíbený i v létě

Lofer ovšem není jen oblast specializovaná na zimu! Je dokonalým místem pro dovolenou v Alpách též v průběhu léta. Trekking, biking jedinečnou krajinou nebo čas strávený u čisté vody některého zde zdejších horských jezer dodají každému z návštěvníků energii do následujících dnů.

Možnosti výletů

Cestovatele dále bezesporu potěší blízkost často navštěvovaných míst. K nim patří kupříkladu město Salzburg, známé zimní středisko Zell am See, slavný Kitzbühel nebo dokonce malebný Berchtesgaden v Německu.