Lyžařská oblast Bad Kleinkirchheim

Odpočinek v lázních

Lázně Bad Kleinkirchheim ve spolkové zemi Korutany (nebo též Korutansko) nabízí svým návštěvníkům nejen dostatek sněhu, ale hlavně dobře fungující zázemí pro sjezdové lyžování. Leží v jižní části Rakouska, necelých 30 kilometrů severním směrem od města Villach.

Proč Bad Kleinkirchheim?

V regionu Bad Kleinkirchheim uvítá návštěvníky historicky nejstarší pohoří v Evropě. K němu neodmyslitelně patří okouzlující scenerie a bohatá fauna. Dostatek sněhu, spousta slunečního svitu, sjezdové tratě všech druhů obtížnosti. Co víc si může příznivec sjezdového lyžování o své zimní dovolené přát? A k tomu všemu je ještě třeba přidat četné termální bazény, které jsou typickým znakem této lyžařské oblasti. Na návštěvníky dále čekají pestré možnosti ubytování všech cenových kategorií, udržované tratě pro vyznavače běžeckého lyžování, značené trasy pěší turistiky a sáňkařské dráhy.

Římské lázně

Náročná klientela určitě ocení nabídku wellnesskomplexu Römerbad (Římské lázně). Römerbad náleží k absolutní špičce toho, co jsou schopny místní wellness zařízení svým hostům nabídnout. K dalším, též hojně navštěvovaným, lázním náleží i Lázně svaté Kateřiny.

Sjezdové lyžování

Okolí Bad Kleinkirchheimu nabízí svým návštěvníkům, vedle wellness a lázní, též desítky kilometrů sjezdových tratí. Jejich nabídka sahá od mírně sjezdovek přes terény pro pokročilé lyžaře až po tratě, kde se bude líbit zkušeným jezdcům. Celý areál je sice koncipován v pohodovém pojetí, jak už lázně bývají, ale přesto se tu nacházejí i dvě sjezdovky Světového poháru. Jedna z nich nese jméno po legendě sjezdového lyžování, jehož rodištěm bylo právě Rakousko, Franzi Klammerovi. Vedle vleků a běžkařských tratí zde na turisty čekají i rozmanité možnosti zábavy po lyžování, oblíbené aprés - ski.

Možnosti zábavy na lyžích

Na snowboardery v Kleinkirchheimu také nezapomínají. K jejich potěšení tu byl postaven snowboarderland a half-pipe, boardercrossovou tratí a další atrakce. Na nich mohou snowboardisté a freestyle lyžaři zažít hodiny a hodiny skvělé zábavy. Pro ty nejmenší je tu během celé zimy v provozu dětský lyžařský svět.

Běh na lyžích

Svou oblíbenou stopu si v Kleinkirchheimu najdou i běžkaři. Ti mohou brázdit sousedství po velkém množství tras s úchvatným výhledem na okolní vrcholky hor. Právě běh na lyžích je jedním z nejlepších způsobů, jak poznat okouzlující krajinu regionu Bad Kleinkirchheim.

Gastronomický zážitek

Region v okolí Bad Kleinkirchheim je dobrou volbou i pro kulinářské znalce. Dokonce i po této stránce je lázeňské městečko proslavené. Za návštěvu určitě stojí některý z místních hostinců, kde mají návštěvníci možnost ochutnat zdejší speciality.