Katschberg

Lyžařský areál Katschberg

Jet lyžovat do lyžařské oblasti Katschberg znamená především pohybovat se na zasněžených svazích a upravených sjezdovkách v nadmořských výškách 1.600 – 2.200 metrů. Středisko se nachází v centrální oblasti Rakouska, na hranici spolkových zemí Salcbursko a Korutay. Vesnice Katschberghöhe a blízké sjezdové tratě jsou dokonalým místem jak pro zkušené sjezdaře a další sportovce či aktivní jedince, tak obdivovatele jedinečné alpské přírody. Katschberg stejně tak ocení i turisté, hledající během své dovolené pohodu a klid ke svému odpočinku.

Široké možnosti vyžití

Do oblasti Katschberg se lyžaři v průběhu svého volného času v zimním období často rádi vracejí. Dlouhý list možností vyžití, které rakouská oblast Aineck / Tschaneck poskytuje, svědčí o pestrosti a různorodosti střediska. Snowboarding, sjezdové lyžování, běh na lyžích, noční lyžování, jízda na sních, snowtubing, jízda na koni či na koňských saních, jízda na bruslích, túry na sněžnicích. To vše jsou činnosti, které mohou návštěvníci v čase své zimní dovolené v Katschbergu zažít. A jejich výčet tím v žádném případě nekončí.

Lyžařská infrastruktura

Přepravu sjezdařů na sjezdovky zajišťuje 16 moderních lyžařských vleků. Ty se tady starají o plynulou a hlavně bezpečnou dopravu lyžařů na sjezdovky. Zdejší lyžařsky propojené hory Aineck a Tschaneck, spolu s dalšími vrcholy Fanningberg a Grosseck – Speiereck, tvoří rozlehlý skiareál Oberlungau. V něm platí jeden společný skipas s názvem Lungo.

Skiareál Katschberg

Samotný areál Katschberg disponuje celkem 70 kilometry sjezdových tratí. Jejich nabídka začíná na jednoduchých modrých sjezdovkách a přes červené tratě, určené pokročilejším lyžařům sahá až k náročným sjezdovkám, posazeným vysoko v horách. Každý den tu sjezdovky stahují 2 desítky moderních sněžných roleb, takže vždy ráno mají sjezdaři tratě dokonale připravené.

Zimní turistika

Středisko Aineck / Tschaneck a jeho okolí může dále nabídnout přes 25 kilometrů značených zimních stezek k pěší turistice. Návštěvníci oblasti si při jejichž použití mohou během procházek na 100% vychutnat zdejší působivou krajinu. Do hůře přístupných míst s hlubokým sněhem jsou pak organizovány stále oblíbenější pochody na sněžnicích s průvodcem.

Běh na lyžích

Běžkaři naopak uvítají 40 kilometrů dobře udržovaných běžkařských tras. Ve výškách od 1.600 do 1.800 metrů se tady dokonce nachází 16 kilometrová běžecká trasa. Ta bude díky své fyzické náročnosti určitě maximálně vyhovovat dobrým a hlavně zkušeným běžcům.

Zábava pro nejmenší

Pro děti je v Katschbergu připravena sáňkařská dráha Gamskogelhütte – Katschberg. Ta měří na délku více než 1.5 kilometru. A dospělí jim nemusejí závidět, neboť vždy v úterý a v sobotu je pořádáno sáňkování za umělého osvětlení. Při něm si i dospělí mohou užít hromadu zábavy. Sáně je samozřejmě možné zapůjčit na místě, takže odpadá starost o to, kde vhodný prostředek k jízdě sehnat předem.

Dospělé bezpochyby mile překvapí i dětský svět Katschi´s Kinderwelt. V něm je v provozu dětský vlek. Rodiče, kteří si chtějí na Katschbergu užít sjezdového lyžování, v něm mohou svěřit své děti do péče vyškolených instruktorů. A zatímco oni budou lyžovat na dospěláckých sjezdovkách, jejich ratolesti se zábavnou formou seznámí se základy sjezdového lyžování.

Odpočinek po lyžování

Kdo chce po náročném dni zrelaxovat, může navštívit veřejný krytý bazén v nedaleké oblasti Lungau. K návštěvě a odpočinku po lyžování zve i wellness centrum v Mariapfarru.