Dachstein West

Severozápadně od Dachsteinu

Lyžařská oblast Dachstein – West, nacházející se severozápadním směrem od Dachsteinského ledovce, patří mezi největší lyžařské oblasti spolkové země Horní Rakousko. Díky své poloze poblíž Dachsteinského ledovce má hodně příznivé a především stabilní sněhové podmínky. Lyžaři si v regionu Dachstein West mohou užívat zdejších zasněžených svahů k nejrůznějším zimním sportům a dalším aktivitám od prosince až do jara.

Lyžařská houpačka

Celý region se skládá z dohromady 7 obcí. Mezi ty hlavní náleží Gosau, Russbach a Annaberg. Tyto 3 obce jsou také vzájemně propojena lyžařskou houpačkou. Dohromady mohou svým návštěvníkům nabídnout na 120 kilometrů kvalitně upravených a zasněžovaných lyžařských terénů.

Všudypřítomná pohoda

Díky poměrně mírným svahům je Dachstein West ideální hlavně pro středně a méně zkušené sjezdaře. Velké oblibě se tady během poslední doby těší pohodové lyžování a zimní dovolená rodin s dětmi. Právě pro děti tu fungují dětské školičky s profesionálními instruktory.

Užijí si i pokročilí

Dachstein West však skýtá velmi dobré podmínky i pro zdatné sjezdaře a sjezdařky. Této skupině sjezdařů jsou určeny takové terény, k nimž náleží například poměrně prudké a technicky obtížné sjezdovky či carvingové tratě.

Gosau

Středisko Gosau je spojené s vrcholy Hornspitz a Zwieselalm. Téměř ideální sněhové podmínky jsou, díky orientaci zdejších sjezdovek na severozápad, na Russbachu. Tady se také nalézá velký boardpark pro vyznavače snowboardingu a adrenalinové jízdy. Okolí Krippensteinu je zase mezi sjezdaři populární jako jedno z nejlepších míst k lyžování ve volném terénu v celém Rakousku.

Široké sjezdovky

Lyžování je samozřejmě možné v celé oblasti Dachstein West na jednotný skipas. Poznávacím znamením oblasti severozápadně od Dachsteinského ledovce jsou velice prostorné, červeně značené tratě. Ty bývají ve většině případů vedeny hustými lesy. Ve vyšších polohách se pak lyžuje na otevřených stráních, nabízející krásný rozhled po okolí a také na vzdálenější alpskou krajinu.

Lázně

Vedle jízdy na lyžích a provozování jiných zimních aktivit nabízí oblast Dachstein West i nejrůznější odpočinkové či kulturní zážitky. Hojně je v této oblasti navštěvováno starobylé město Hallstatt. V něm je k nalezení i jezero se jménem Hallstatter See. Oblíbeným místem pro odpočinek jsou též císařské lázně Bad Ischl.

Lammertal

Údolí Lammertal, s délkou bezmála 45 kilometrů, je situováno na opačné straně regionu Dachstein West. Spadají sem obce Annaberg, Abtenau a St. Martin a někdy bývá řazen do jedné oblasti právě s Dachsteinem West.